حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Sunday, 19 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 11 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1×
پ
پ

عوارض خودرو چیست؟
عوارض خودرو یعنی مالک خودرو در ازای تردد و استفاده از خودرو در خیابان‌ها موظف به پرداخت هزینه است و عدم پرداخت این هزینه باعث جریمه شدن صاحبان خودرو خواهد شد. همچنین رانندگان جهت فروش خودروی خود یا ترخیص آن از پارکینگ نیز ملزم به پرداخت عوارض وسیله نقلیه خود هستند.

انواع عوارض خودرو
به‌طور کلی عوارض خودرو‌ها به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

عوارض شهرداری خودرو
عوارض آزادراهی
عوارض طرح ترافیک
عوارض شهرداری خودرو
مالکان خودرو موظف به پرداخت سالیانه عوارض خودرو هستند. یعنی باید سالیانه بابت تردد در خودرو هزینه‌ای را به شهرداری بپردازند تا شهرداری بتواند هزینه معابر، خیابان‌ها و سیستم حمل و نقل شهری را از این طریق تامین نماید. عوارض شهرداری خودرو، یکی از مهم‌ترین انواع عوارض‌ خودرو است. پرداخت عوارض شهرداری بر عهده فروشنده خودرو است. در واقع هر زمانی که خودرو خریداری می‌شود، فروشنده موظف است تا آخر همان سال عوارض خودروی فروخته شده را پرداخت نماید.

images 12

عوارض شهرداری خودرو بر چه مبنایی محاسبه می‌شود؟
بر اساس ماده ۴۲ قانون مالیات مبنای محاسبه عوارض شهرداری بر اساس ارزش وسیله نقلیه صورت می‌گیرد. از سال ۹۸ به بعد میزان عوارض خودرو به ۰٫۰۱۵ ارزش آن افزایش پیدا کرد. به‌طور مثال عوارض خودرو‌های ۱۰۰ میلیونی اگر تا سال ۹۸ ۱۰۰ هزار تومان بوده است، در حال حاضر به ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. در ازای هر ماه تاخیر در پرداخت هزینه عوارض یک جریمه ۲ درصدی به مبلغ عوارض اضافه خواهد شد.

نحوه محاسبه آنلاین عوارض خودرو:
کلیه مالکان خودرو می‌توانند با مراجعه به سامانه saamie.ir برای پرداخت و استعلام عوارض شهرداری خودرو اقدام نمایند. همچنین مالکان خودرو می‌توانند با ورود به سامانه کارتکس من و وارد کردن شماره پلاک خود، برای استعلام عوارض شهرداری خودرو خود اقدام نمایند.

نحوه پرداخت عوارض سالیانه خودرو به صورت حضوری:
رانندگانی که قصد پرداخت عوارض سالیانه خودرو خود را به صورت حضوری دارند، می‌توانند با در دست داشتن کارت خودرو و آخرین فیش پرداختی عوارض خودروی خود به شهرداری محل سکونت خود مراجعه نمایند.

مدارک لازم برای پرداخت عوارض شهرداری خودرو:
برگ سبز یا سند مالکیت خودرو
کارت ملی خودرو
اسناد عوارض گذشته

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.